Srovnání výpočtů okamžiků minim na soustavě UX UMa - Liška, Jiří; Janík, Jan, 1974-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2007)
Pozorování dvojhvězd je jedním z hlavních způsobů, jak získat informace o vesmíru. V této práci jsem se zabýval dvojhvězdou UX UMa, která je řazena k novám podobným objektům. Hlavním cílem bylo srovnat metody výpočtů minim a určit vhodnost jejich použití.
Observing binary stars is one of the main possibility to get information about space. The main aim of my work is compared some methods for calculated time of minimums and subsequently established their availability. It was made on a binary star UX UMa that’s classified as Nova-like object.
Vedoucí práce: Jan Janík.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: dvojhvězdy; fotometrie; double stars; photometry; bakalářské práce; bachelor's theses