L'indice di Lipnice (1572) - Kulifaj, Miroslav (2007)
V práci sa autor venuje taliansky písanému rukopisu z roku 1572, napísanému na zámku v Lipnici nad Sázavou. Popri samotnej edícii textu sa zaoberá spoločenským, historickými a kultúrnymi okolnosťami jeho vzniku v kontexte taliansko-českých vzhťahov v XVI. storočí