Příspěvky k dějinám ochotnického divadla Haná ve Vyškově - Zavadilíková, Iva (2007)
Tato práce, nazvaná "Příspěvky k dějinám ochotnického divadla Haná ve Vyškově, mapuje historii nejdéle působícího vyškovského spolku. Haná byla založena v roce 1864 jako čtenářsko-pěvecký spolek. Její divadelní část oficiálně vynikla až o šest let později. Postupem času původní oblasti zájmu spolku zanikly a dodnes zůstala pouze samostatně stojící divadelní část. Práce se skládá ze dvou hlavních kapitol. První a rozsáhlejší vypovídá o historii spolku. Nazvaná je „Historie spolku“ a je rozdělena do několika podkapitol podle jednotlivých období, která na sebe chronologicky navazují. Druhá část, nazvaná „Divadelní repertoár“ se zaměřuje na důležité momenty divadelní části Hané. Příloha, zařazená na konec práce, obsahuje mimo jiné dobové fotografie, novinové články a soupis repertoáru