Režijní práce Vlastimila Pešky v Loutkovém divadle Radost (2000-2006) - Zobačová, Hana (2007)
Cílem bakalářské práce je zachytit způsob režijní práce Vlastimila Pešky v Loutkovém divadle Radost. Snažíme se systematicky zmapovat vývoj režisérské osobnosti a jeho přínos do tohoto typu divadelní dramatiky. Práce si všímá působení Pešky od jeho nástupu do Loutkového divadla Radost v roce 1994 do konec divadelní sezóny 2005/2006. Naším cílem je snaha pojmenovat charakteristické znaky Peškovy dramaturgické a režijní práce a konkretizovat jeho postupy na jednotlivých inscenacích. Práce je strukturována do tří základních částí. První z nich podává stručný přehled o chronologickém vývoji Loutkového divadla Radost. Druhá část se zabývá životopisnými údaji Vlastimila Pešky. V následující nejrozsáhlejší kapitole jsme se zaměřili na obecnou charakteristiku práce Vlastimila Pešky v průběhu jeho působení v Loutkovém divadle Radost. Tato kapitola je pak následně dělena na tři okruhy. V prvním z nich se zabýváme inscenacemi pro nejmladší diváckou kategorii, jejich poetikou a pou