Zjištění současného stavu výuky úpolů na vybraných základních školách - Chalupa, Martin (2007)
Anotace Výzkum je zaměřen na získání dat od učitelů a žáků základních škol. 87,5% dotazováných učitelů uvedlo, že úpolová cvičení využívají. Žáci projevili zájem zejména o výuku moderních úpolových sportů. Klíčová slova Tělesná výchova, výuka úpolů, úpolové sporty.