MTB trasy v okolí Brna - sever - Stejskal, Martin (2007)
STEJSKAL, Martin: Možnosti MTB turistiky v okolí Brna-sever. Brno: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií, 2007. 54 stran. Bakalářská práce. V teoretické části je obecně popsána cykloturistika a cyklistika včetně vývoje MTB hnutí. Druhá část je pak věnována praktickým možnostem cykloturistiky v oblasti Brna-sever a okolí.