Taxonomie stafylokoků a charakterzace koaguláza-negativních druhů významných v klinické mikrobiologii - Chomoucká, Jana (2007)
Koaguláza-negativní stafylokoky jsou normální složkou mikroflóry pokožky a sliznic člověka. Patří mezi nejčastěji izolované mikroorganizmy v klinických mikrobiologických laboratořích. Roste jejich význam zejména jako původců nozokomiálních infekcí.