Přehled významných virů přenášených komáry - Kazdová, Klára (2007)
Tato práce přináší přehled nejdůležitějších virů patogenních pro obratlovce včetně člověka, které jsou přenášeny komáry v celosvětovém měřítku. Popisuje 23 virů, především jejich taxonomické zařazení, zeměpisné rozšíření, ekologii (přenašeči a hostitelé) a nemoci, které působí u lidí nebo zvířat.