Vývoj herních systémů a jejich varianty na MS v Německu 2006 - Bakeš, Milan (2007)
Cílem této práce je nahlédnutí do vývoje herních systémů ve fotbale a rozbor jejich variant od prvních zmínek v 19. st. až po současnost, k čemuž nám má posloužit i MS v Německu 2006. Nejdříve si ale musíme vysvětlit základní pojmy, s kterými se budeme v této práci setkávat. Po seznámení s těmito pojmy se začneme zabývat historií ve vývoji herních variant v rozestavení, přes kterou se dostaneme k současnosti a šampionátu v Německu. Šampionát nám poslouží k tomu, abychom zjistili, které herní systémy se v současnosti používají, a které jsou nejúspěšnější.