Multiverbizovaná verbonominalní slovní spojení v chorvatských publicistických textech - Vodrážková, Zuzana (2007)
Práce se zabývá definicí a následnou klasifikací multiverbizovaných verbonominálních spojení v chorvatských publicistických textech. Je rozdělena do dvou částí. V teoretické části je vymezena pozice, jakou verbonominální spojení zaujímají ve stylistice. Nejvíce se verbonominální spojení uplatňují v publicistickém stylu. V praktické části jsou spojení rozdělena na typ V - S (prosté spojení slovesa a substantiva), Vprep - S (Před substantivem je předložka) a V - Sprep (S) (substantivum s pomocí předložky pojí s jiným substantivem). Lze konstatovat, že se jedná o spojení slovesa a substantiva, kterého se může a nemusí účastnit také předložka (pojící se nejčastěji s akuzativem), která navíc může celé spojení pojit s dalším substantivem (jež je nejčastěji v lokálu). Sloveso v takovém spojení je většinou dokonavé, substantivum je abstraktum v singuláru. Všechny tyto poznatky se vztahují jak na chorvatštinu, tak i na češtinu. Spojení lze většinou překládat doslovně.