Frazémy a idiomy v české a bulharské publicistice - Pavlíková, Kateřina (2007)
Magisterská práce na téma Frazémy a idiomy v české a bulharské publicistice. Práce byla zaměřena na srovnání českých a bulharských frazémů. Materiál byl získán excerpcí z českých a bulharských deníků za období podzim 2006. Excerpovaný materiál byl rozdělen do 8 hlavních tématických skupin a dále dělen na podskupiny podle klíčových slov. Celkem jsem zaznamenala 939 frazémů, z toho 599 českých a 340 bulharských frazémů. Během komentování jednotlivých tématických skupin jsem se zaměřovala na aktualizované frazémy.