Hypotaxe v chorvatštině a češtině - Obrovská, Magda (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hlavní rozdíly v hypotaxi v chorvatštině a češtině. Práce je pouze teoretická a popisuje rozdíly z hlediska formálně syntaktického a z hlediska mezipropozičních vztahů.