La novellistica primonovecentesca di Luigi Capuana:Il Decameroncino - Kovářová, Ivana (2007)
V práci se seznámíme s málo známou sbírkou fantastických novel "Il Decameroncino" od Luigiho Capuany. Dozvíme se o životě Capuany a o jeho povídkové tvorbě. Nejdůežitější část práce tvoří analýza všech deseti novel této sbírky, kde zjišťujeme, zda všechny novely mají opravdu fantastické prvky