Chorvatština v internetové komunikaci - Rychnovská, Lucie, 1982- (2007)
Práce je zaměřena na běžně mluvenou chorvatštinu, konkrétně na rozbor příspěvků do internetových diskusních fór (analýza roviny hláskoslovné, morfologické, lexikální a syntaktické). Snaží se tak přispět k poznání hovorového stylu chorvatštiny. Současně se zaměřuje na to, v jaké míře je charakter těchto komunikátů ovlivněn rysy mluveného jazyka, přestože jde o projevy psané.