Chorvátsky mediálny systém - Malegová, Zuzana (2007)
Cílem diplomové práce Zuzany Malegové je přiblížit mediální systém Chorvatska. Pomocí primárních a sekundárních zdrojů mapuje mediální situaci na chorvatském území. Práce popisuje druhy a počty jednotlivých chorvatských médií a vlastnické vztahy. Je také zaměřena na legislativu spojenou s médii, konkrétně zákony týkající se televize, rádia a tisku. Věnuje se přítomnosti profesních novinářských organizací a samoregulačních mechanizmů. Popisuje historické souvislosti, které vedly k současné situaci.