Vývoj lyžařských sjezdových technik a škol - Pařilová, Michaela (2007)
PAŘILOVÁ, M.: Vývoj lyžařských sjezdových technik a škol, Brno: MU FSpS, 2007, Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky jak z historie, tak i z vývoje lyžařských škol a technik. Zároveň poukazuje na současnou lyžařskou formu - carving. Je zpracována tak, aby mohla sloužit především studentům FSpS a současně i zájemcům o lyžování.