Vývoj vyučování goniometrických funkcí v českých matematických učebnicích - Červený, Martin (2007)
Cílem diplomové práce je zachytit vývoj výuky goniometrie a trigonometrie na českých středních školách. Na základě komparace českých učebnic matematiky vydaných od 60. let 19. století porovnávám výuku tohoto klasického tématu středoškolské matematiky v minulosti, se stavem na současných školách.