Úvodní kurz fyziky mikrosvěta v příkladech - Strouhalová, Jitka (2007)
Obsahem práce je návrh úvodního kurzu fyziky mikrosvěta, jehož jádrem jsou příklady a náměty k přemýšlení, předkládané čtenáři k samostatnému řešení. Výklad ukazuje postupný vývoj poznávání mikrosvěta a je proložen úlohami, jejichž samostatné řešení má čtenáři umožnit lepší porozumění textu a hlubší pochopení souvislostí. Kurz je určen pro čtenáře, který má znalosti alespoň na úrovni studenta posledního ročníku střední školy.