Žánry v tištěných médiích žánr story v Brněnském deníku Rovnost - Surá, Martina (2007)
Předmětem této bakalářské práce je novodobý žánr story v Brněnském deníku Rovnost. Na základě historicko-kulturního kontextu je definován jak termín story, tak formální a obsahové charakteristiky žánru. Z této definice žánru story v českých médiích pak vychází konkrétní vymezení současné story vycházející v Brněnském deníku Rovnost. To je podpořeno výzkumem, tedy kvalitativními rozhovory s dlouholetými novináři Rovnosti, kvalitativní analýzou vydání Rovnosti a analýzou dokumentů (zápisy z týdenních porad a příručky pro redaktory Rovnosti). Na základě těchto vymezení pak práce představuje pět praktických ukázek žánru story tak, jak vychází v současném Brněnském deníku Rovnost.