Komunikační strategie tří bulvárních deníků (Blesk, Šíp, Aha!) smrt Karla Svobody - Tříska, Michal, 1978- (2007)
Anotace práce Bakalářská práce se zaměřuje na konvergenci tří českých bulvárních deníků, Blesku, Šípu a Aha!. Deníky byly sledovány v souvislosti s charakterem referování o smrti českého hudebního skladatele Karla Svobody a osob z bezprostředního okolí této události. Počátek sledovaného období je dán datem úmrtí (28. 1. 2007). Deníky byly sledovány v průběhu jednoho měsíce (do 28. 2. 2007). Práce se snaží zachytit obdobné a odlišné tendence v informování o této události nejen ze strany popisu mediálního obsahu, ale především co se týče stylistického zpracování žurnalistických textů. Text je rozdělen do dvou částí. První je rámcově a v rozsahu nezbytně nutném zaměřena na stručné vymezení několika základních pojmů, které pokládáme v kontextu tématu této práce za důležité. V další části práce se věnuje tématu referování o smrti Karla Svobody z pohledu tří vybraných bulvárních deníků. Vymezuje a aplikuje charakteristické znaky bulváru na tento konkrétní případ se záměrem popsat konkrétní cíle, prostředky a efekty této mediální komunikace s důrazem na popsání strategie těchto deníků, kterou si chtějí deníky čtenáře udržet.