Náhradní rodiče (série žurnalistických feature a story o lidech, jejichž posláním je péče o opuštěné děti) - Šemberová, Iva (2007)
Tato praktická bakalářská práce se věnuje tématu náhradní péče o opuštěné děti. Skládá se ze dvou částí. Praktická část obsahuje pět žurnalistických textů - story a feature, všechny doplněné reflexemi. Tyto texty se zaměřují na lidi, jejichž posláním je pečovat o opuštěné a znevýhodněné děti. Média totiž tyto bezproblémové náhradní rodiče často opomíjejí. V teoretické části práce je charakterizován žánr story a feature, systém náhradní péče v České republice, jeho největší nedostatky a také odraz této problematiky v médiích.