Etické aspekty Zpravodajství MF Dnes na příkladu parlamentních voleb 2006 - Dvořák, Karel (2007)
Tato bakalářská práce se snaží provést základní etickou analýzu zpravodajství Mladé fronty Dnes v období před parlamentními volbami v roce 2006. Hlavní použitou metodou je analýza textu. Práce se soustřeďuje na sešit A a v jeho rámci na první tři strany. Každý zpravodajský článek týkající se voleb je hodnocen podle určených kritérií, jež prověřují nejdůležitější možné postřehnutelné chyby, kterých se mohl deník dopustit. Následuje souhrnné zhodnocení, na základě kterého pak práce odpovídá na otázku, zda zpravodajství Mladé fronty Dnes v období před volbami 2006 dodržovalo etické principy. Zvolená metoda přibližuje základní způsob, jímž může sám čtenář zhodnotit určité důležité etické aspekty zpravodajství v tištěných médiích. Zároveň představuje východisko pro případné další hlubší analýzy zabývající se objektivitou.