"Girl Power" ve světě Disneyho Čarodějek - Brodacká, Gabriela (2007)
Tato práce se zabývala reprezentacemi dívek a dívčenství v komiksovém časopisu W.i.t.c.h. Na ukázkách z komiksového seriálu, který tvoří hlavní část časopisu, jsem analyzovala, jaké genderové modely a definice femininity jsou zde čtenářkám prezentovány a zda nesou znaky diskurzu girl power, který je v současné době jedním z dominantních diskurzů v diskusích o dívkách. Z analýzy vyplynulo, že zobrazení dívek v příbězích čarodějek W.i.t.c.h. nese znaky girl power a boří některé genderové stereotypy. Dívky zde vystupují v hlavních rolích, jsou aktivní, silné, odvážné a nezávislé stejně jako atraktivní a štíhlé. Dívčenství je zde definováno ve vztahu k tématům dívčího přátelství, nezávislosti a individuality, zájmu o chlapce a o vlastní vzhled. V těchto genderových poselstvích se také objevují určité tenze či kontradikce, které spočívají ve střetávání tradičních definic femininity a rysů girl power. Vzhledem k zvolené metodologii jsou závěry této práce platné jen v kontextu fenoménu W.i.t.c.h.