Reprezentace sexuality internetová stránka www.suicidegirls.com - Kovářová, Hana (2007)
Tato práce se zabývá analýzou reprezentace sexuality na internetové stránce www.suicidegirls.com, která bývá řazena mezi tak zvanou alternativní pornografii a v tomto druhu pornografie patří mezi jednu z nejpopulárnějších a nejnavštěvovanějších webových stránek. Sucide girls byly založeny za účelem vytvářet takovou pornografii, která se bude lišit od většinové produkce. Tato stránka si klade mimo jiné za cíl prezentovat krásné „reálné“ ženy s nekonformními ideály o sexualitě. Práce se nejdříve zabývá problematikou definování pornografie, dále různými pohledy a přístupy k této otázce, všímá si především postojů křesťanských církví, které pornografii striktně odmítají jako morálně závadnou, a feministického hnutí, které se k této problematice staví nejednotně. Sexualita je úzce spojena s tělem, pozornost při analýze stránky www.suicidegirls.com je proto věnována nejen tomu, jak tato stránka zobrazuje ženskou sexualitu, ale i jakým způsobem prezentuje ženské tělo. Cílem práce je zjistit, zda stránka, která chce být jiná něž mainstreamová pornografie, se snaží genderové stereotypy panující v této oblasti spíše kopírovat nebo překonávat a měnit, což v důsledku znamená měnit genderový řád společnosti.