Služby domů pro seniory - očekávání klientů a personálu - Pospíchalová, Eva (2007)
Diplomová práce je zaměřena na proces poskytování služeb v domově pro seniory. Téma práce vystihuje hlavní výzkumná otázka: „Jaké jsou podobnosti a rozdíly těch očekávání klientů a personálu domova pro seniory, která se týkají procesu poskytování služeb?“ V první části práce je proveden teoretický rozbor procesu poskytování služeb z hlediska subjektů zainteresovaných na procesu poskytování služeb. Druhá část teoretického vymezení obsahuje očekávání jak klientů, tak personálu. Daná očekávání se týkají preferujících hodnot a dále preferujících přístupů činností. Pro identifikaci podobností a rozdílu očekávání klientů a personálu v procesu poskytování služeb jsem použila kvalitativní výzkumnou strategii a jako techniku sběru dat polostandardizované interview, vedené s klienty a zaměstnanci domova pro seniory. V závěrečné části práce je odpověď na hlavní výzkumnou otázku s následnými doporučeními.