The indigenous peoples of Australia - the path to reconciliation (1800s-1967) - Měšťánek, Martin (2007)
Ve své práci jsem se zaměřil na vývoj legislativních opatření zaměřených na původní obyvatelstvo Austrálie. Od prvních koloniálních legislativ z druhé poloviny devatenáctého století, přes nástup prvních hnutí podporujícíh původní australské obyvatelstvo ve dvacátých letech dvacátého století a "Day of Mourning" v roce 1938, až po celonárodní referendum z roku 1967, které rozhodovalo o změně společenského postavení původních obyvatel Austrálie.