The Conquest of the Great Plains: Indian-white relations in the second half of the nineteenth century - Škoda, Petr (2007)
Práce pojednává o vztazích mezi Indiány Velkých plání a bělochy v druhé polovině devatenáctého století. V práci se obzvláště zabývám prostředky, které museli Američtí osadnící vymyslet a aplikovat, aby se jim podařilo podmanit si původní obyvatele Severní Ameriky. Mezi těmito prostředky jsou: systém smluv, totální válka a Grantova mírová politika. Práce končí bitvou u Little Big Hornu a masakrem u Wounded Knee v roce 1890. Tyto dvě události znamenaly konec odporu Indiánů Velkých plání.