Philip Roth's approach to Jewishness as reflected in his fiction - Doubek, Martin (2007)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na literární tvorbu amerického židovského spisovatele Philipa Rotha. Předkládám a vzájemně porovnávám jeho tři knihy, které se dotýkají tématu židovství. Ve své práci popisuji způsob, jakým Philip Roth zachází se záležitostmi židovské problematiky a jak se do jeho pojetí židovství odráží jeho vlastní zkušenost člena této etnické menšiny. Dále také zkoumám jeho přístup k definici židovské identity, jež je důležitá především pro novou generaci židů a která se zásadně odlišuje od identity generací předchozích. Vzhledem k tomu, že materiál pro jeho knihy je většinou založen na opravdových událostech, poskytuje Rothova tvorba vhodný, úctyhodný a ucelený vhled do dané látky