Poruchy příjmu potravy - Burianová, Eva; Hrnčiříková, Iva; Masarykova univerzita. Katedra sportovní medicíny a zdravotní tělesné výchovy (2007)
Tato práce teoreticky rozebírá problematiku poruch příjmu potravy. Je zaměřená zejména na jejich dvě základní formy, mentální anorexii a mentální bulimii. Dále se zabývá příčinami jejich vzniku, zdravotními komplikacemi, léčbou a prevencí.
This study theoretically analyzes the problems with eating disorders. It is especially focused on its two basics forms, anorexia nervosa and bulimia. Then the work deals with reasons of their genesis, medical complications, treatment and prevention.
Vedoucí práce: Iva Hrnčiříková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií, 2007
Keywords: diety; mentální anorexie; mentální bulimie; poruchy příjmu potravy; anorexia nervosa; eating disorders; mental bulimia; bakalářské práce; bachelor's theses