Podmínky a rozvoj cykloturistiky v regionu Brno a okolí - Stupka, Petr (2007)
Obsahem této bakalářské práce je historie cyklistiky, seznámení čtenáře s kolem, současný stav cykloturistiky u nás, podmínky a možnosti vyjížděk v Brně a okolí a současný stav cyklostezek a cyklotras v tomto regionu. Navržení a zakreslení do mapy nových cyklotras v blízkosti Brna pro rekreační cykloturistiku tam, kde síť cyklotras není dostatečně hustá.