Sport a televize - Svěráková, Nela (2007)
Svěráková, Nela: Sport a televize, bakalářská práce. Brno, MU 2007, 39 s. Tato práce popisuje dva fenomény - televizi a sport. Věnuje se televizi jako masmédiu a rovněž popisuje její technologický vývoj a vývoj televizního vysílání. Upozorňuje na postupný růst vlivu, který televize má a měla na poli sportu. Zahrnuje témata jako historie sportu, jeho televizní zobrazování a komercializace. Významnou částí práce je část věnovaná olympijským hrám a změně, kterou prošly během rozšiřování televize a jejího vlivu.