Změna bakteriálního hostitele a její vliv na některé vlastnosti bakteriofágů - Sejkorová, Eva (2007)
Cílem závěrečné práce je: - především výběr vhodného biologického materiálu k dalším experimentům (fágových kmenů a jejich bakteriálních hostitelů Staphylococcus aureus); - prokázat a doporučit význam využití pouze virulentních, polyvalentních fágů k řešení všech situací a reakcí probíhajících mezi fágy a jejich bakteriálními hostiteli, zvláště při změně těchto hostitelů; - potvrdit a zdůraznit stabilitu a virulenci fágů a citlivosti bakteriálních hostitelů k jejich lytickému účinku; - identifikovat případné změny v účinnosti fágového kmene při jeho multiplikaci na jiném stafylokokovém hostiteli; - závěrem zhodnotit použité laboratorní metody a postupy.