V roli hrdiny : Reportáže z her, ve kterých vítězí zbraně - Šebelová, Vladěna (2007)
Tato bakalářská práce je souborem reportáží z her, ve kterých vítězí zbraně. V textové části se dotýká problematiky her, tak, jak ji pojímá psychologie, zaměřuje se na teorii RPG (her na hrdiny), především LARPů (hraní her v roli naživo). Zabývá se jednotlivými typy her, postihuje problematiku organizací, které bojové hry pořádají. Práce také reflektuje téma her v deníku MF Dnes v roce 2006, zjišťuje, zda periodikum věnuje válečným hrám mediální pozornost. Praktická část práce je souborem šesti reportáží z her na válku; z táborové hry Mnichov, táborové hry Anthropoid 2, dřevěné bitvy, železné bitvy, paintballové a airsoftové bitvy. Po každé reportáži následuje reflexe. Soubor reportáží alespoň částečně pokrývá mezeru, která vzniká v médiích ignorováním fenoménu her naživo.