Digitalizace televizního vysílání na příkladu České televize - Petrucha, Dan (2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou digitalizace pozemního televizního vysílání v ČR. Přínosem digitalizace pozemního televizního vysílání je úspora vysílacích frekvencí, lepší kvalita obrazu a zvuku a nabídka množství doplňkových interaktivních služeb. Cílem práce je popsat situaci před začátkem digitalizace v ČR, její dosavadní průběh a možnosti dalšího vývoje. Jsou zde popsány také základní legislativní a technologické problémy, které v České republice přechod z analogového na digitální televizní vysílání způsobuje. Tento proces probíhá také ve většině evropských zemí, jejich rozdílné výchozí podmínky a způsoby přechodu na digitální vysílání jsou srovnány s podmínkami v ČR.