Pucciniho Turandot typologie opery a analytické sondy - Mazánek, Martin, 1979- (2007)
Pucciniho Turandot: typologie opery a analytické sondy. Práce se zaměřuje na shromáždění všech relevantních informací týkajících se historického pozadí vzniku Pucciniho poslední opery Turandot, představit problematiku geneze díla a přinést podrobnou analýzu s dílčí studií nedokončeného závěru.