Porovnanie Platónovho a Xenofóntovho líčenia Sókrata - Franek, Juraj, 1984- (2007)
Práca si kladie za cieľ porovnanie zobrazenia Sókrata v dielach Platóna a Xenofónta. Vychádza zo štúdia primárnych prameňov, závery konfrontuje s relevantnou sekundárnou literatúrou. V jednotlivých kapitolách sa venuje Sókratovmu odmietnutiu prírodnej filozofie, použitiu irónie ako filozofickej metódy a traktuje tzv. sókratovské paradoxy