Filozolofie výchovy u Jana Patočky - Vacarda, Pavel (2007)
Práce se zaměřuje na výklad základních rysů filozofie výchovy u českého filozofa Jana Patočky. Ukazuje, jaký význam má výchova pro úspěšný vývoj člověka a také jakou úlohu při tom hraje vychovatel a společnost. Nastíněním myšlenek jeho předchůdců je umožněno nahlédnout, kteří filozofové Patočku zásadně ovlivnili, zvláště pak v jeho pojetí péče o duši, která je ústředním motivem jeho filozofie výchovy.