Melodika Beggar's Opery a jej okruhu - Kaufmann, Andrea (2007)
Beggars Opera, 1728, je satirická hra Johna Gaya užívajúca mnoho operných konvencií ako aj ich paródiu, predvádzajúca na živote spoločenských vydedencov životné postoje a spôsoby vládnucej triedy. Jej melodické nápevy pochádzajú z rôznych zdrojov dobovej i staršej produkcie: najviac nápevov pochádza zo zbierok „Wit and Mirth, or Pills to Purge Melancholy“ a „The Dancing Master“; mnoho nápevov je dielom dobových populárnych skladateľov. Beggars opera obsahuje 69 airs. Tu porovnávaná jej melodika s dobovými paralelnými prameňmi: moravský rukopisný anonym Cantilenae Diversae a nemecká zbierka Die Singende Muse.