Motivace obézních dětí ke zdravému životnímu stylu - Zichová, Markéta (2007)
ZICHOVÁ M., Motivace obézních dětí ke zdravému životnímu stylu, MU, FSpS, Brno, 2007, 54 str. Bakalářská práce se zabývá motivací obézních dětí ke zdravému životnímu stylu. Popisuje dětskou obezitu a její rizika. Uvádí aktuální situaci obézních dětí v České republice. Vysvětluje důvody, proč motivovat obézní děti ke změně životního stylu. V práci je rozebrána motivace obecně, motivace k jídlu i motivační konflikty. Práce se zaměřuje na osobnost obézního dítěte. Vysvětluje také vliv různých prostředí (škola, rodina) na motivaci a životní styl dítěte.