Vývoj a současný stav vybraného úpolového sportu v ČR : zápas řecko-římský - Varga, Miroslav (2007)
Anotace Autor: Miroslav Varga Název: Vývoj a současný stav vybraného úpolového sportu v ČR Typ práce: Bakalářská práce Počet stran: 49 Klíčová slova: Zápas řecko-římský, úpolový sport, změny pravidel, systém sportovní přípravy, vývoj. Obsah: Vznik řecko-římského zápasu jako úpolového sportu, charakteristika a jeho historie v České republice. Změny upravující pravidla pro zápas a jejich vliv na systém sportovní přípravy. Specifikace sportovní přípravy vzhledem na věkovou kategorii. Analýza kladných a záporných změn v nových pravidlech. Návrhy a doporučení směřující ke zlepšení rozvoje zápasu v České republice.