Cílený kompenzační cvičební program k odstranění bolestí zad - Tomanec, Pavel (2007)
TOMANEC, Pavel: Cílený kompenzační program k odstranění bolestí zad, bakalářská práce. Brno, MU, 85 stran. Práce je zaměřena na objasnění problematiky bolesti zad, vzniklých špatným životním stylem moderní doby. Popsali jsme funkční poruchy pohybového aparátu a rozebrali jsme, jak je můžeme diagnostikovat. Na základě těchto získaných poznatků jsme vytvořili orientační cvičební programy.