Metody separace eukaryotických chromozómů - Králová, Tereza (2007)
Tato práce pojednává o metodách separace eukaryotických chromozomů. Literární rešerše shrnuje poznatky o průtokové cytometrii a laserové mikrodisekci. V praktické části pak popisuji metody synchronizace buněčného cyklu charakterizuji účinek použitých činidel a snažím se najít nejvhodnější kombinaci činidel k akumulaci metafází u dvoudomé rostliny Silene latifolia.