Krevní transfúze se zaměřením na imunologické aspekty - Jedovnická, Soňa (2007)
Tato bakalářská práce shrnuje základní informace o krevních transfuzích. První kapitola se věnuje krvi a její funkci v lidském organismu. Další kapitoly popisují proces krevní transfuze. Poslední kapitola charakterizuje jednotlivé komplikace, které může transfuze způsobit, jejich imunologickou podstatu, diagnostiku a léčbu.