Regulace exprese terminální chinoloxidasy v respiračním řetězci bakterie Paracoccus denitrificans - Struhárová, Iva (2007)
Bakterie Paracoccus denitrificans má konstitutivní schopnost využívat kyslíku jako terminálního akceptoru elektronů při respiraci. To je dáno přítomností až tří různých terminálních oxidas v cytoplazmatické membráně. Obsah jednotlivých typů se liší v závislosti na podmínkách růstu. Tato práce by měla prispět k objasnění regulačních mechanismů řídících tvorbu jedné z oxidas, a to chinoloxidasy. Bylo využito reportérového kmene nesoucího fúzi promotoru chinoloxidasového operonu s genem pro beta-galaktosidasu, jejíž exprese byla stanovována při různých růstových podmínkách.