Metody detekce jednonukleotidových polymorfismu (SNP) - Crhák, Tomáš (2007)
Metody genotypování jednonukleotidových polymorfismů uvedené v této práci představují pouze určitý výběr z rozsáhlého spektra dosud vyvinutých a právě vyvíjených metod v této oblasti. Existuje velké množství různých kombinací způsobů detekce s mechanismy sekvenčně specifického rozlišení alel (jimiž se ve své práci zabývám). Tuto rozmanitost dále zvyšuje uspořádání experimentu (zda je reakce provedena v roztoku, na pevném nosiči anebo jde o kombinace obou přístupů). Přestože bylo vyvinuto velké množství genotypovacích metod a jejich zlepšení, není dosud žádná z těchto metod ideální pro všechny aplikace. Záleží tedy na každé laboratoři aby si vybrala, která metoda je pro ni nejvhodnější ať už v rámci výkonnosti či finanční dostupnosti.