Bezpečnostní normy při tréninku týmové spolupráce v hledisku lanových překážek a horolezeckých aktivit - Baumgartnerová, Zuzana (2007)
Bakalářská práce se zabývá bezpečnostními normami, standardy a danými zákony vztahujícími se k lanovým aktivitám. Práce je rozdělena na tři části. První se zabývá vývojem, členěním a významem. Druhá část řeší bezpečnostní pravidla a provoz překážkových drah. Část třetí pak řeší zákony, které se vztahují k bezpečnosti práce ve výškách a trestní odpovědnosti.Také povinnosti a odpovědnosti výrobců, dovozců a ostatních osob, které uvádějí osobní ochranné prostředky proti pádům z výšky na trh.