I personaggi della commedia goldoniana dal punto di vista sociale - Bojková, Markéta (2007)
Předmětem této práce je ukázat literární postavy ze sociálního hlediska. Jsou analyzovány postavy ze dvou Goldoniho komedií: Mirandolina a Vějíř. Postavy jsou rozděleny do tří sociálních vrstev: šlechta, měšťané a lid. Citace z komedií ukazují, jak autor popisuje tyto sociální vrstvy