Dejekční kužely v údolí Rakovce - Ružička, Matej (2007)
Tato práce si klade za cíle přiblížit čtenáři vývoj proluviálních sedimentů v Rakoveckém údolí. Tělesa těchto proluvií tvoří vlastní dejekční kužely, které jsem zmapoval, popsal a stratigraficky zařadil. Význam těchto sedimentů v této oblasti není malý, nachází se v nich archeologický materiál a kužely můžou dále sloužit jako zdroj pitné vody. Práce shromažďuje soupis starších geologických vrtných prací a objasňuje obecnou problematiku proluviálních sedimentů, zvláště ve vztahu k fluválním sedimentům vyskytujících se v údolí Rakovce.