Židé v Holešově - Válková, Veronika, 1970-; Holman, Pavel, 1965-; Masarykova univerzita. Ústav archeologie a muzeologie (2007)
Má bakalářská práce se skládá kromě úvodu a závěru ze čtyř částí. V první části se zabývám historií historii Židů v Holešově. Najdete zde informace o Židovské čtvrti o Nové a Staré synagoze a židovském hřbitově. V druhé části se zabývám muzejní expozici, která je umístěna ve Staré synagoze. První popisuji budovu samotné synagogy a dále se věnuji hodnocení expozice. Ve třetí části jsem se pokusila sestavit návrh na novou muzejní expozici. Vycházela jsem z původního umístění nynější expozice. Ve čtvrté části jsem se snažila vymyslet pracovní sešit, který je zaměřen pro základní školy
My bachelor’s work contains four parts and oddments. The first part describes history of Jews in town Holešov. You can find in this part informations in the topic of Jewish town, New and Old jewish synagogue and Jewish cemetery. The second part concerns about composition of museum which is located in the Old synagogue. In this part I describe the Old synagogue building and I judge the exposition located in synagogue. In the third part I try to present a proposal of new exposition. My proposal is based on current exposition. I the fourth part of my work I present a proposal of workbook in this topic for primary schools
Vedoucí práce: Pavel Holman
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: muzejní výstavy -- Česko; Židé -- Česko; Jews -- Czechia; museum exhibitions -- Czechia; Holešov (Česko); Holešov (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses