Židé v Holešově - Válková, Veronika, 1970- (2007)
Má bakalářská práce se skládá kromě úvodu a závěru ze čtyř částí. V první části se zabývám historií historii Židů v Holešově. Najdete zde informace o Židovské čtvrti o Nové a Staré synagoze a židovském hřbitově. V druhé části se zabývám muzejní expozici, která je umístěna ve Staré synagoze. První popisuji budovu samotné synagogy a dále se věnuji hodnocení expozice. Ve třetí části jsem se pokusila sestavit návrh na novou muzejní expozici. Vycházela jsem z původního umístění nynější expozice. Ve čtvrté části jsem se snažila vymyslet pracovní sešit, který je zaměřen pro základní školy